1. Home
  2.  » Geurmanagement en aromatherapie

Laatste nieuws

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en wij beantwoorden al uw vragen.

Geurmanagement en aromatherapie

De etherische oliën in onze geursystemen zijn puur natuur en samengesteld uit 100% plantaardige extracten. Dit maakt aromatherapie bij uitstek geschikt voor toepassing in de zorgsector. Aromatherapie, ook wel geurmanagement genoemd, is dan ook iets heel anders dan geurmarketing.

Geurmarketing

Geur heeft een zeer grote invloed op onze hersenen. Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van onze emoties bepaald wordt door wat we ruiken. Geen wonder dus dat geuren op allerlei manieren worden ingezet, ook vanuit commercieel oogpunt. Bij geurmarketing worden synthetische geuren toegepast om mensen tot aankopen te verleiden of om de bezoektijd van klanten in een winkel te verlengen. Denk aan de synthetische geur van koffie of een versgebakken appeltaart. Ook frisse zeegeuren, de geur van pas gewassen wasgoed of vers gemaaid gras worden gebruikt in geurmarketing om de consument te beïnvloeden en te bewegen om tot aankopen over te gaan.

Geurmarketing versus aromatherapie in de zorg

Geurmarketing en aromatherapie hebben dus helemaal niets met elkaar te maken. OMC houdt zich niet bezig met geurmarketing, maar uitsluitend met geurbeleving in de zorg. Wij werken enkel samen met verpleeg-, verzorg-, en ziekenhuizen. Bovendien maken wij nooit gebruik van synthetische geuren. Wij zetten uitsluitend 100% natuurlijke geuren in en – waar prijstechnisch mogelijk – ook van biologisch gecontroleerde teelt.

Meer weten over geurmanagement en aromatherapie?

Neem gerust contact met ons op!

 

Het laatste nieuws

Het nut van aroma therapie systemen

Het nut van aroma therapie systemen

Het systeem bestaat uit een aansturingsunit en een verstuiverunit. De aansturingsunit en verstuiverunit(s) zijn met elkaar verbonden middels een flexibele luchtslang. De aansturingsunit zorgt voor een lichte overdruk in het reservoir van de verstuiverunit. Deze druk...

Lees meer
Etherische olie: wat is het eigenlijk?

Etherische olie: wat is het eigenlijk?

Etherische olie: je bent er ongetwijfeld al eens mee in aanraking gekomen. Als olie voor op de huid om de spijsvertering te bevorderen, de luchtwegen te openen of om te helen. Óf als geurolie die in een ruimte wordt verneveld om bepaalde emoties en gemoedstoestanden...

Lees meer