1. Home
  2.  » Geur en welzijn

Laatste nieuws

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en wij beantwoorden al uw vragen.

Geur en welzijn

Ons reukvermogen is belangrijker dan je misschien denkt. Er zijn geuren die een kalmerend effect hebben. Of geuren waardoor je juist alert en actief blijft, zoals pepermunt. Andere geuren kunnen weer bijdragen aan een goede nachtrust. Zo laten een paar druppeltjes mandarijn, grapefruit of lavendel op je kussen je heerlijk slapen.

Geur en humeur

Geuren hebben ook invloed op ons humeur. Wie iets lekkers ruikt, voelt zich fijn. Omgekeerd werkt het helaas ook: een onprettige geur heeft op bijna iedereen een negatieve uitwerking.

Geur en welzijn

Kortom, geuren hebben grote invloed op ons geestelijk én emotioneel welzijn. Zeker in de zorg is een aangenaam ruikende omgeving dan ook van groot belang. Niet alleen voor bewoners en patiënten, maar ook voor medewerkers en bezoekers. Want een fris ruikende omgeving stimuleert positiviteit. Die wetenschap passen wij al bijna 20 jaar toe in onze OMC-geursystemen.

Positieve invloed van geur

Geur is heel persoonsgebonden. Daarom gebruiken wij in onze systemen altijd een mengsel van verschillende etherisch oliën. Uit ervaring weten we dat bepaalde geurcombinaties bij uitstek geschikt zijn voor toepassing in de zorg. Uit 15 verschillende oliën creëren we steeds weer verschillende combinaties. Beproefde geurcombinaties waarvan we weten dat die een positieve invloed hebben op het welzijn van bewoners, personeel én bezoekers.

Meer weten over de invloed van geur op ons welzijn?

Neem gerust contact op!

Het laatste nieuws

Het nut van aroma therapie systemen

Het nut van aroma therapie systemen

Het systeem bestaat uit een aansturingsunit en een verstuiverunit. De aansturingsunit en verstuiverunit(s) zijn met elkaar verbonden middels een flexibele luchtslang. De aansturingsunit zorgt voor een lichte overdruk in het reservoir van de verstuiverunit. Deze druk...

Lees meer
Etherische olie: wat is het eigenlijk?

Etherische olie: wat is het eigenlijk?

Etherische olie: je bent er ongetwijfeld al eens mee in aanraking gekomen. Als olie voor op de huid om de spijsvertering te bevorderen, de luchtwegen te openen of om te helen. Óf als geurolie die in een ruimte wordt verneveld om bepaalde emoties en gemoedstoestanden...

Lees meer