1. Home
  2.  » Etherische oliën

Laatste nieuws

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en wij beantwoorden al uw vragen.

Etherische oliën

Om een aangename geur te verspreiden op verpleegafdelingen in zorgcentra en ziekenhuizen, maakt OMC gebruik van etherische oliën. Etherische oliën zijn 100% natuurlijk en daarom bij uitstek geschikt voor toepassing in de cure- en care-sector.

Wat zijn etherische oliën?

Etherische oliën bevinden zich in oliehoudend plantaardig materiaal, zoals bladeren, wortels, bast, hout, zaden, bloemen en bloesems. Met behulp van stoom worden de oliën uit het plantaardig materiaal onttrokken. Het plantaardig materiaal dat wij gebruiken voor onze etherische oliën is van kwalitatief extreem hoog niveau en zoveel mogelijk afkomstig uit biologisch gecontroleerde teelt.

Etherische of essentiële olie?

Het woord etherisch komt van het Griekse ‘aither’ en betekent letterlijk ‘lucht van de hemel’. Net als ether zijn etherische oliën vluchtig en hebben ze een sterke geur. Etherische olie wordt ook wel essentiële olie genoemd. Dit heeft niets te maken met het woord ‘essentieel’, maar is afkomstig van het Franse ‘essence’ (wat ‘extract’ betekent) en door de vertaling uit het Engelse ‘essential oils’.

Meer weten over etherische oliën?

Neem gerust contact met ons op!

Het laatste nieuws

Het nut van aroma therapie systemen

Het nut van aroma therapie systemen

Het systeem bestaat uit een aansturingsunit en een verstuiverunit. De aansturingsunit en verstuiverunit(s) zijn met elkaar verbonden middels een flexibele luchtslang. De aansturingsunit zorgt voor een lichte overdruk in het reservoir van de verstuiverunit. Deze druk...

Lees meer
Etherische olie: wat is het eigenlijk?

Etherische olie: wat is het eigenlijk?

Etherische olie: je bent er ongetwijfeld al eens mee in aanraking gekomen. Als olie voor op de huid om de spijsvertering te bevorderen, de luchtwegen te openen of om te helen. Óf als geurolie die in een ruimte wordt verneveld om bepaalde emoties en gemoedstoestanden...

Lees meer