1. Home
  2.  » Eigenschappen

Laatste nieuws

Neem contact op

Vul het onderstaande formulier in en wij beantwoorden al uw vragen.

De bijzondere eigenschappen van etherische oliën

Etherische oliën hebben een aantal bijzondere eigenschappen. Dat maakt de oliën uitermate geschikt voor gebruik en toepassing in de zorgsector.

Antibacterieel, antiviraal en schimmeldodend

Veel etherische oliën hebben een sterke antibacteriële en schimmeldodende werking. Dat maakt etherische oliën ideaal voor gebruik en toepassing in de zorgsector.

Vluchtige structuur

Etherische oliën zijn vluchtig van structuur. Dat maakt ze zeer geschikt voor verneveling. Deze eigenschap benutten we volop in onze systemen. Op een OMC-systeem zijn meerdere vernevelaars aangesloten. Via deze vernevelaars kan de olie zich in de vorm van duizenden kleine oliedruppeltjes door de ruimte verspreiden.

Ongewenste geuren neutraliseren

Een tweede eigenschap is dat etherische olie ook ongewenste geuren kan neutraliseren. Dat werkt als volgt. Elk oliedruppeltje heeft een negatief geladen schil. Die schil trekt de positief geladen geurmoleculen van ongewenste luchtjes aan en transporteert deze naar het binnenste van de oliedruppel. Als de oliedruppel verzadigd is, wordt deze zo zwaar dat hij naar de grond zakt. Zo worden ongewenste luchtjes geneutraliseerd. Wat blijft is de aangename geur van de etherische olie zelf.

Rustgevende uitwerking

Net als smaak is ook geur heel persoonlijk. Iedereen ervaart een bepaalde geur dan ook op een andere manier. Toch hebben de verschillende geuren die wij in onze systemen gebruiken één ding met elkaar gemeen: ze hebben een ontspannende en rustgevende uitwerking op het gevoel en de stemming. Of het nu gaat om de geur van citrus of eucalyptus: iedere geur roept een vorm van behaaglijkheid op.

Hoogste kwaliteit

Al onze etherische oliën voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen. De herkomst van onze planten is daarbij een van de belangrijke pijlers. Daarom werken wij al jarenlang samen met gerenommeerde leveranciers. We maken zoveel mogelijk gebruik van planten van biologische teelt.

Testrapport

Bij elke nieuw geplaatste geur ontvang je van ons een uitgebreid testrapport. Daarin is precies te vinden over welke eigenschappen de gebruikte oliën beschikken.

Zelf het effect van etherische olie ervaren?

Neem gerust contact met ons op!

Het laatste nieuws

Het nut van aroma therapie systemen

Het nut van aroma therapie systemen

Het systeem bestaat uit een aansturingsunit en een verstuiverunit. De aansturingsunit en verstuiverunit(s) zijn met elkaar verbonden middels een flexibele luchtslang. De aansturingsunit zorgt voor een lichte overdruk in het reservoir van de verstuiverunit. Deze druk...

Lees meer
Etherische olie: wat is het eigenlijk?

Etherische olie: wat is het eigenlijk?

Etherische olie: je bent er ongetwijfeld al eens mee in aanraking gekomen. Als olie voor op de huid om de spijsvertering te bevorderen, de luchtwegen te openen of om te helen. Óf als geurolie die in een ruimte wordt verneveld om bepaalde emoties en gemoedstoestanden...

Lees meer